2009. november 29., vasárnap

Közvélemény kutatás

Sajnos nem túl sok olvasóval büszkélkedhetek, bár már tatabányai futó barátaim közül egyre többen látogatnak néha el az oldalamra.
Érdekes dolog GPS-es órával futni, hiszen egész pontos tempó és pulzus adatokat ad főleg, mióta a pulzus mérőmben kicseréltem az elemet.
Amit most az idelátogatóktól kérdezni szeretnék, az egy egyszerű stopperrel is megmérhető. Mivel mostanában csak este tudok futni, marad az aszfaltos edzés és ez hozza magával a panoráma út használatának a szükségességét. Az érdekelne, hogy ki mennyi idő alatt jut fel a Turulhoz és vissza. Én egy kicsivel a közlekedési lámpa elött, az ösvény végénél, indítom a stopperemet s a Turul parkolója elején lévő CÉL feliratnál nyomok részidőt. Ugyanez visszafele. A kérdésemet azért teszem fel, mert szeretnék valamilyen célt kitűzni magam elé, ugyanis manapság bármikor futok egyedül ugyanazt az időt kapom. Én most 16/ 12-nél tartok. Köszi mindenkinek, aki hozzászól!

4 megjegyzés:

  1. Hát, hogy mire nem jó ez a GPS-es óra. :)
    Alapból azt akartam válaszolni, hogy ilyet én még soha sem mértem, aztán rájöttem, hogy a korábbi Track-ek alapján simán tudok mondani egy időt.

    Idén szeptember 21-én futottam fel, ami akkor 13:50 volt ezen a szakaszon. Mindez 154-155 körüli átlagpulzussal.

    Lefelét most nem tudok mondani és azt se tudom, hogy ha időre kellene futni mennyit tudnék a fölfelében.
    Szerintem a lefelével ne foglalkozz, ott csak tönkretenni tudod a lábad, ha időre mész.

    VálaszTörlés
  2. Hello Zoli,
    Valóban lefelé nem érdemes időre nyomni, a térdem mindíg megfájdul benne. Már gondolkoztam azon, hogy nem lehetne-e egy olyan Turul kört csinálni, amit Tbányán kezdek s fejezek be, de végig felfele vagy max egyenesen futok :o). Az időt köszi, valami ilyet vártam tőled illetve a Gyulai Zolié is szerintm ez körül lesz, bevallom a pulzusod az szemtelenül alacsony, nekem azért még a 16 hoz is 160-165 körül van. Én is érzem, hogy a 16 percben vannak bőven tartalékok, de erősödnöm kell s utána majd jobb leszek, most egyenlőre 15 perccel is boldog lennék egy hónapon bellül

    VálaszTörlés
  3. Régebben én is nagyon sokszor futottam a Panoráma úton, és ha jól emlékszem 12 perc alá sikerült kerülnöm. Ez kb. 10-15 éve lehetett. Hogy 17-18 évesen mit futottam, azt már sajnos nem tudom, de akkor még más volt az út vonalvezetése. (nem volt még autópálya)
    Mostanában csak nappal futok arra, mert volt már néhány kellemetlen kutyakalandom.
    Ha találok a régi edzésnaplóimban erre vonatkozóan valami pontosabbat, akkor megosztom veled.
    zOLi

    VálaszTörlés
  4. ...azthiszem az én időmből túl sokra nem lehet következtetni, de ma este rászántam magam és felkúsztam a Panoráma úton, az idő pedig: 18:45

    VálaszTörlés