2011. december 6., kedd

Céljaim és egy új év kezdete

A 2011-es évvel már leszámoltam futás szempontjából és az előző bejegyzésben jeleztem, hogy hamarosan közzéteszem a céljaimat a 2012-es évre. A következő futószezonra úgy tűnik jobban fel tudok készülni mint az elmúlt években bár mikor ezt tettem, ennek az egyszerű oka, hogy Pesten dolgozom s este hidegben sem kell egyedül futnom, mert a Margitszigeten mindíg van valaki, nem kell, hogy ismerős legyen, az sem fontos, hogy a tempója ott legyen az enyémnél, de az nagyon motíváló, hogy legalább látok embereket körülöttem. Ezzel a háttérrel úgy gondoltam, hogy álmodok egy nagyot s kitűzök egy igazán merész célt magam elé, ez pedig a prágai maraton lefutása 2012.05.13.-i dátummal. Nem csak a túlélésre megyek, ha már elindulok, viszont nem is akartam irreális célt kitűzni magam elé, ezért a cél a lefutáson túl a 2:50 és 3:00 óra közötti idő elérése. Komoly cél, nekem nagyon is komoly....

Mióta kitűztem a célt, elolvastam sok cikket a maratoni felkészülésről s letöltöttem az ASICS coach edzésprogramját, ezt szeretném végig csinálni májusig. Terveim szerint heti összegzővel fogok itt a blogon szolgálni, azoknak akik figyelemmel szeretnék követni a felkészülésemet.

A cél elérésében, jelenleg úgy látom egyetlen esemény akadályozhat meg, ez pedig a sérülés, sajnos eléggé térdfájós vagyok, de próbálom állandó derék és csípő tornáztatással, illetve edzések elötti bemelegítéssel csökkenteni ennek előfordulását. A futó stílusomat tekintve mára már a csámpás, sántító teve stílust nevezném meg, bár futás közben sarokra érkezés után teljesen a külső talpélemen gördülök, ami komolyan igénybe veszi a bokáimat.

Az ASICS tréning program alapján a következő hónapokban közel 1100 km-t kell majd lefutnom. Bár az aktuális edzőcipőmön (ASICS 1130) az elmúlt 3 év és a 3000++ lefutott kilóméter kívülről meg sem látszik, úgy gondolom azért őt már lehet szétaposottnak nevezni.

Figyelembe véve csámpás stílusomat és a jelenleg használt edzőcipőm állapotát, úgy döntöttem, hogy új cipőben kezdem meg a decemberi mozgásokat. Az új kiválasztott tipus az ASICS 1130 lett ismét csak más színben, mivel az előző már igen jól bizonyította, hogy bírja a strapát.

Mielött az ASICS termék kínálatában járatos olvasó felhorkanna, hogy ilyen cipő már nem is kapható a boltokban, elárulnám, hogy a játékos otthon aludt a szekrényünkben, kb 4 éve és most lett felébresztve december elején. December van s már második hete csinálom az edzéseket, hamarosan jön az első két hét összefoglalója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése