2010. december 1., szerda

OCSB hétvége

Az elmúlt egy hónapban annyi történt velem, amennyi bejegyzésem közzétettem. Pontosabban volt egy OCSB és EOVB, amit most összegeznék:
OCSB
Pityu lesérült ugye még az év közepén, nekem egy éve fájt a térdem, így csak hébe-hóba edzegettem, Zoli lesérült egy héttel a NOB elött s nem vállalta a csapatban a futást, Judit anyukája betegsége miatt nem tudott jönni, egyesületünk többi szenior korú versenyzője pedig Imeli János kivételével még csak nem is válaszolt a megkeresésünkre. A megkeresés azért volt, hogy Körmendi Miki és mellém valaki csatlakozzon egy jó kis bánkuti dombozásra., aminek a végén regisztrálják csapatunk helyezését a bajnoki tabellán az OCSB nevű esemény mellé. János feltételesen elfogadta felkérésünket, majd a pálya adatok ismeretében köszönettel visszalépett. Egy halvány reménysugárt fent hagyva úgy egyeztünk meg Mikivel, hogy én megyek a leghosszabb pályán ő a közepes hosszon (ezek rajt idejei voltak a verseny első harmadában) s Zolit leadjuk 3. futónak a legrövidebb pályán, hátha felvállalja a küzdelmet s akkor legyen ideje megérkezni még akár szombat reggeli indulással is a versenyre. Szombat reggel már tudtuk, hogy nem lesz csapatunk, de Mikivel elindultunk, ha másra nem egy jó edzésre, terep ismertetőre felhasználjuk ezt a futamot, gondoltuk. Mivel rendkívül hideg volt a verseny reggelén, az öltözködést egy kicsit későre tettem s megcsúsztam vele, annyira, hogy 3 perccel le is késtem a rajtomat s repülő rajttal lőhettem ki a pályámra. A dugóka ellenőrzésekor volt egy kis kavarc a rendezők nem értették, hogy én mit is csinálok ott azzal a dugókával, de ez a gondjuk, csak késöbb lett értelmezhető számomra. Mivel a rajtszámom az MSE F125/3- volt és a rajt idő egyezett, kiengedtek a versenyre. A pálya eléggé eseménytelenül zajlott kb 5 perc útvonal választási hibát találtam itthonról illetve olyan 3 percet hibáztam, ami inkább bizonytalanság volt, mint tényleges kavarás. Ami még érdekes volt, hogy mindenki szembe jött velem a pályán hátulról senki nem érkezett. A közel 10 perc hibámmal is 89 percnél állt a stopperem (ha megállítottam volna) mikor beértem a célba. A dugóka kiolvasásnál valami extraságot írt ki a nyomtatóra az SI, de gondoltam, hogy biztos valamilyen speciális SI fut a versenyen, hogy a csapat eredmények jobban követhetők legyenek. Másnap többen mondták, hogy diszkóztam, de a vasárnapi OEVB eseményei miatt, illetve mivel már nem voltak az eredmények kifüggesztve, nem volt időm meggyőződni arról, hogy ez így van. Itthon néztem utána a dolgoknak s valóban diszkóztak, miután nyomoztam egy kicsit, kiderítettem, hogy jelentkezéskor a én nevem a késöbbi rajtidőhöz, és a rövidebb pályához lett leadva. Vagyis ehhez nézve negatív idők jöttek pont fogások mellé illetve nem jó pontokat fogtam. Na így valóban diszkóztam. Még jó hogy nem volt csapatunk.
EOVB
Az OCSB-vel egy hétvégén az idén az EOVB-t rendezték.

A terv:

Tavaly megegyeztünk Mikivel, hogy a következő taktikával fogunk 2010-ben nyerni:
1. futó Miki elfut a tömeggel s 1-9. helyen max 2 perc hátrányal bejön
2. futó Pityu fel fut dobogóra
3.futó Zoli a Tipo váltója elött hozza a mi csapatunkat
4. Én a befutóban lehajrázom a Baracsi Ricsit és elsők vagyunk

A tények:

Az év elején már látszott, hogy a 4. futó terv nehéz lesz számomra, mert a többször említett térd fájásom nem engedett edzeni.
Pityu kidőlt
Zoli mint említettem lesérült
Miki jó formában volt
A váltóra, Pityu helyett, Imeli Jani vállalta el az indulást, azzal a kéréssel, hogy egy rövid pályát kaphasson, így a csapatunk, Körmendi, Imeli, Varsányi, Gyulai összeállításban lett teljes.
A verseny fantasztikusan kezdődött, Miki 3. helyen hozta a csapatot, Jánosnak a térkép rajtig és az utána levő felfele már nagy kihívást jelentett, de a pályán az összes emelkedővel (volt belőle bőven) nagyokat kellett küzdenie, az elején még sűrű mezőnyben rendkívül fáradtra futotta ki magát, de sajnos nem sikerült a csapatot még csak 20-ban sem tartani. Én mentem Jani után, hoztam kb 4 -5 helyet egy közepes futással, de sajnos én is hibázgattam összesen olyan 3 percet, Zoli fájós lábbal sétálgatva is 20 mp-el jobbat futott mint én, szóval megint nagyot futott, ha jól emlékszem a vége a 18. hely lett.
Köszönöm mindenkinek, hogy volt csapatunk, jó móka volt és ez a lényeg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése